***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Ново споразумение или нови избори? Пребиха украински музикант във Варна. Нощта на „Оскарите“

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 11 март   

 

Проучване на „ Галъп интернешънъл “ демонстрира, че 42% от интервюираните българите не биха се били за страната си, в случай че има война. Общо 30 на 100 от тях биха се били, а останалите от запитаните у нас се двоумят и не знаят по какъв начин да дават отговор, оповестяват от социологическата организация.

***

Нови 57,9 млн. лв. прибавяме в София към вложенията в учебни заведения и детски градини, този път по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2024-2027 на Министерство на образованието и науката. Това написа във фейсбук столичният кмет Васил Терзиев.

***

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров привиква изключително съвещание този четвъртък (14.03.2024 година от 10.00 часа) по тематиката за сигурността в София.

***

***

„ Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за ръководството. Споразумяхте се с вашите сътрудници да имат един представител в Министерски съвет. Осигурихте си твърда поддръжка на Движение за права и свободи за измененията в Конституцията “. 

Това съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите за сформиране на държавно управление с „ Продължаваме промяната – Демократична България “. 

***

Тийнейджъри нападнаха известният украински музикант Кирил Роховец, по прочут с псевдонима Орфи, в центъра на Варна. 19-годишният юноша твърди, че с нищо не е предизвикал нападателите. Имало е голям брой удари - един от които в лицето, в резултат на което е бил строшен носът му.

Кирил Роховец бяга от войната в Украйна, търсейки по-спокойно и несъмнено място.

„ Мислех, че ще намеря сигурност в България, тъй като моите родители и приятелите ми споделяха, че тук е безвредно за нас ", показа той в ефира на Нова телевизия.

В края на февруари обаче, до момента в който се прибира към дома си, Орфи бива атакуван от двама младежи.

***

***

Посолството на Украйна във Ватикана подсети на Папа Франциск, че по време на Втората международна война никой не е предложил започване на мирни договаряния с Хитлер.

Реакцията на дипломатическата задача идва след апела от предходната седмица, когато в изявление главата на римокатолическата черква прикани Киев „ да развее бялото знаме “ и да седне на масата за договаряния с Русия.

***

„ Наистина се чудя какво си е мислил ", сподели нощес Бербок в изявление за немската социална телевизия А Ер Де (ARD). „ Не го разбирам ", добави тя. Бербок напомни, че е видяла с очите си разрушенията, породени от съветската инвазия, включително и последствията от нападението над детска градина, и акцентира случаите на похищение на украински деца от Русия.

***

Опасностите, свързани с изменението на климата, се усилват и Европейският съюз не е квалифициран да се оправи с рисковите горещини, горските пожари и по-сериозните наводнения, предизвести в понеделник Европейската организация по околна среда (ЕАОС), съобщи ДПА

***

Драмата за основателя на атомната бомба " Опенхаймер " на режисьора Кристофър Нолан завоюва седем награди " Оскар ", в това число и водещата за най-хубав филм, оповестиха международните информационни организации.

Останалите категории, в които " Опенхаймер " се наложи на премиите " Оскар ", са за най-хубав режисьор - Кристофър Нолан, най-хубав артист - Килиън Мърфи, артист в поддържаща роля - Робърт Дауни Младши, истинска музика, операторско майсторство, монтаж.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР